25 Temmuz 2013 Perşembe

SüngerBob KareŞort Karakterler :)

SüngerBob KareŞortNickelodeon kanalı için Stephen Hillenburg tarafından yaratılmış bir çizgi film. SüngerBob Nickelodeon'da yayınlanmaktadır. Fakat bu çizgi film kanalı uyduda şifrelidir ve sadece Digitürk'ten izlenilebilmektedir. Çizgi film alternatif olarak CNBC-e Nickelodeon Kuşağı'nda hafta sonları uydudan vekarasal yayından izlenilebilmektedir. İzlenim süresi 23 dakikadır.

Konusu-
Çizgi film, su altında yaşayan SüngerBob ile arkadaşları Patrick, Squitward, Bay Yengeç, Sandy ve Plankton'un maceralarını konu alır.

  • SüngerBob KareŞort (Murat Prosçiler), filmin ana karakteridir. Süngerbob'un soyadının Karepantalon olmsının sebebi kare şort giymesidir. Gömleği ve kravatıyla dikkat çeker. Görenler önce peynir sansalar da o bir deniz yaratığı olan süngerdir. Kendisi Bikini Kasabası'nın en gözde restoranında aşçıdır. Çok iyi burger yapar. Bikini Kasabası'nda herkes onu sever. Yengeç Restoranı'nda baş aşçıdır. Denizanası avlamaktan ve işte çalışmaktan hoşlanır. Birçok kupası vardır. Süngerbob aslında bir dir fakat yapımcılar daha komik olsun diye Sünger Bob'u bulaşık süngeri gibi yaratmışlardır. Sandy'den hoşlanır. En çok istediği şey sürücü ehliyeti almaktır. 18 yaşından beri her yıl ehliyet sınavına girmektedir ama hep heyecanı yüzünden sınavı geçemez.


  • Patrick Yıldız , bir kayanın altında yaşar ve oradaki televizyon dışındaki bütün eşyalar kumdandır. Evini kendi yapmıştır. Yengeçburgeri çok sever. Patrick o kadar uyuşuktur ki hiçbir şey yapmama konusunda rekor kırmış ve kupa almıştır.Atlantis Kareşortis adlı bölümde kayıp ülke Atlantis'in taşının yarısı kayıp değerli taşının diğer yarısını Sünger Bob'la beraber bulmuştur.O kadar şapşaldır ki Legents of bikini bottom da bir bölümde bilmeden bir canavar yaratmıştır.



  • Squidward Dokunaç , sessiz, uyumlu, sanatkar, müzisyenmimari ve servet için yaşayan biridir. Her zaman Sünger Bob ve Patrick'ten uzak kalır ve ikisinden de nefret eder. Yengeç Restoranı'nda kasiyer olarak çalışır. İşinden hiç memnun değildir. Çok kibirli biridir. Klarnet çalmaktan, resim yapmaktan ve güneşlenmekten hoşlanır. Evinin odalarından biri kendi portreleriyle doludur. Her zaman Sünger Bob'un kötülüğünü ister fakat onun üzülmesine asla dayanamaz.


  • Bay Yengeç (Mazlum Kiper)paradan başka şey düşünmeyen biridir. Her zaman para ile yaşar. Yengeç Restoranı'nın patronudur. Her zaman Sünger Bob'u en iyi eleman seçmiştir (Filme göre 374 kez). Baş tutkusu para ve ardından gizli formülünün gizli kalmasını sağlamaktır.


  • Sheldon James Plankton Bay Yengecin çocukluk arkadaşıdır. Fakat artık ondan nefret etmektedir, çok kötü ve acımasız biridir. Yengecin restoranının karşısında rakip bir restoranı vardır (Chum Bucket) İşleri çok kötüdür ve hiç müşterisi yoktur. Tek amacı yengeç burgerin gizli formülünü çalmaktır. Karen adlı bir bilgisayar ile evlidir.


  • Sandy Cheeks (Oya Prosçiler)karadan gelip maymunların ev sahibi olduğu bir kürede yaşar. Başlığı olmadan suda nefes alamaz. Evine sadece başında su dolu küre olan deniz canlıları girebilir. Baş tutkusu bilim ve Karete'dirTeksas'tan gelmiştir ve işi maymunlara araç yapmaktır. Çok zekidir.




  • Salyangoz Gary (Tom Kenny), Sünger Bob'un evcil salyangozudur.Sünger Bob onu çok sever. Arada bir tatsızlık olur ama yine de hemen barışırlar. Kabuğu kırıldığında hemen yenisi çıkar. Have You Seen Gary bölümünde kaçmıştır ama birçok tehlikeyle karşılaşan Gary yeniden evine (Sünger Bob'un evine) geri dönmüştür. Kitap okumayı çok sever (Uykuda adlı bölümde rüyasında kütüphanededir.). Aynı zamanda bozuk paraları mıknatıs gibi çekme özelliği vardır. Bunun nedeni bir mıknatıs yutmasıdır. Aslında çok akıllıdır ama konuşamadığı için kimse bunu bilmez.



                                         Sünger Bob Kare Şort Ailesi Sunar!

 Bir Dahaki Blog Yazımda Görüşmek Üzere!:)

https://twitter.com/Sungerbob_12
http://sungerbob12.blogspot.com/ 
http://instagram.com/sungerbob12

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder